PERSONALITATI
       Caianu Mic, a dat de-a lungul secolelor mari personalitati care s-au impus in epoca in care au trait contribuind la cunoasterea acestei localitati in tara si peste hotare.
       Iata cateva din cele mai reprezentative:

       Ion Caian Romanul(1629-1687), muzician, folclorist, constructor si reparator de orgi, umanist, " o adevarata minune a epocii sale", renascentist si precursor al iluminismului in Transilvania. Operele sale mai importante sunt: Codex Caioni,Organo Missale, Cantionale Catolicum, Sacri Concentus, Calendarium, Antiphonarium Romanum, etc.

       Preotul Iosif Moldovan(1813-1890?)in fruntea tineretului studios din Caian, a alungat stapanirea maghiara din cele doua Caiene, Dobric si Ilisua, instaland administratie romaneasca, aliindu-se cu Avram Iancu, conducatorul revolutiei de la 1848 din Transilvania.

       Dumitru Man (1890-1952), profesor – doctor in drept international, alaturi de Iuliu Maniu a influentat soldatii romani din armata austro – ungara sa intoarca armele impotriva acesteia si sa se alature armatei romane .A fost deputat in Parlamentul Romaniei, ministrul Romaniei la Odesa arestat de comunisti si trupele rusesti si ucis in inchisoarea Jilava. Intr-o cuvantare catre detinutii Aiudului spunea: “ Pe trupurile voastre se va cladii Romania viitoare“

       George Man sublocotenent in armata austriaca, seful garzii nationale din comuna Caian, unul din cei 1.288 de delegati care au semnat actul Unirii de la Alba Iulia la 1dec.1918.

       Leon Man, doctor si posesor a cinci licente, episcopul romanilor din America si seful Ordinului Bazilitan , staret al manastirii Nicula si responsabilul exercitiilor spirituale, ucis de comunisti in inchisoarea de la Gherla.

       Gheorghe Vidican, profesor universitar, doctor in drept canonic, avandu- l ca student pe Corneliu Coposu, a fost rector al Institutului Teologic din Cluj Napoca.

       Gheorghe Silas, profesor universitar -doctor, rector al Institutului Politehnic din Timisoara.